Akademia Kulinarna z Szefem Kuchni MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel
Kolejne spotkanie z cyklu Akademia Kulinarna Mazurkas Catering za nami. 19 września, punktualnie o godzinie 18.00, uczestnicy w pełnym rynsztunku kulinarnym, w fartuchach i czapkach, pod czujnym okiem Szefa Kuchni MCC Mazurkas przystąpili do przygotowywania wykwintnej kolacji.
Tematem przewodnim była kuchnia francuska. W menu na ten wieczór znalazły się między innymi: Krewetki w białym winie na chatney z mango i chili serwowane z sałatką z listków zielonej pietruszki w kompozycji jeżyn; Mule w białym winie z pomidorami i ogrodowymi, ziołami w sosie maślanym oraz deser: Owoce jesieni zapiekane w koglu-moglu z Amaretto. W sumie przygotowano sześć potraw.
Jak zwykle, w tak sprzyjających warunkach jakimi są spotkania bezpośrednie z uczestnikami Akademii, Szef Kuchni dał się przekonać do zdradzenia swych najskrytszych kulinarnych tajemnic. Goście poznali niezwykłe właściwości masła i jego zastosowania, oczywiście ze szczególnym uwzględnieniem francuskich potraw. Dowiedzieli się również, jaka jest receptura przygotowania muli, tak by zachwyciły swym smakiem.
Wszyscy uczestnicy zyskali uznanie prowadzącego spotkanie i na końcu każdy z nich otrzymał pamiątkowy Certyfikat potwierdzający ukończenie naszej Akademii Kulinarnej.
Spotkania z cyklu Akademia Kulinarna Mazurkas Catering organizujemy również dla naszych klientów. Jest to forma niecodziennego eventu, gdzie zawsze potwierdza się maksyma, że wspólne gotowanie to wspaniała zabawa.
Zapraszamy do skorzystania z tej niezwykłej formy integracji zespołu.
Powrót do listy